ANDELSBOLIGKØB

Andelsboligkøb

HJÆLP TIL KØB AF ANDELSBOLIG

Hvis du skal købe en andelsbolig – uanset om det er privatsalg eller via en mægler – er det altid en god ide at få kigget det hele igennem af en boligadvokat og få rådgivning om, hvorvidt det er et godt køb.

Vi hjælper med juridisk rådgivning og økonomisk gennemgang af andelsboligforeningens forhold og den konkrete overdragelsesaftale. Du får herudover ubegrænset juridisk vejledning og rådgivning af boligadvokaten i købsprocessen.

Hvis du har spørgsmål, inden du opstarter købsprocessen, kan du altid kontakte os for en indledende samtale og rådgivning om dit andelsboligkøb uden beregning.

Priser
mail

BESTIL EN BOLIGADVOKAT

Vi sidder klar til at hjælpe på telefon 31 10 08 10 eller send en besked til info@fb-a.dk eller via kontaktformularen.

  PROCESSEN TRIN FOR TRIN

  1. Send os dokumenterne

  Vi skal have tilsendt handlens dokumenter og opretter derefter sagen. Hvis der er en ejendomsmægler på salget, skal du bede mægleren om at sende os dokumenterne.

  I henhold til hvidvasklovgivningen skal boligkøber indsende kopi sit af billed-id (kørekort eller pas) og sundhedskort til Frederiksberg Boligadvokater. Vi må først ekspedere sagen, når vi har modtaget købers ID.

  Start derfor med at indsende kopi af kørekort og sundhedskort til os. Bed eventuelt om at få tilsendt en krypteret mail, hvis du/I ikke selv har mulighed for at sende ID sikkert.

  2. Gennemgang af handlen

  Boligadvokaten gennemgår handlen og sender herefter sine samlede skriftlige bemærkninger til køber pr. e-mail. Der er dag til dag gennemgang i alle boligkøb medmindre andet udmeldes af advokaten til andelsboligen.

  Vi får herefter afklaret alle eventuelle spørgsmål vedrørende andelsboligkøbet. Når du har besluttet dig for at gå videre med andelsboligkøbet, sender advokaten en samlet tilbagemelding til mægler, hvis der er mægler på salget. Hvis der ikke er mægler på, underskriver køber overdragelsesaftalen og sender den til andelsboligforeningens administrator, som sørger for de videre forløb med indmeldelse i foreningen.

  Din bank også godkende finansieringen og enten stille garanti for købesummen eller alternativt deponere købesummen hos administrator. Betalingsproceduren vil fremgå af overdragelsesaftalen i det konkrete køb.

  3. Overtagelse af andelsboligen

  På den aftalte overtagelsesdag får du som køber overdraget nøglerne til lejligheden af mægleren eller sælgeren. Du skal gennemgå boligen for fejl og mangler og reklamere overfor sælger og administrator hurtigst muligt efter overtagelsen og typisk inden 14 dage. Overdragelsesproceduren i den konkrete andelsboligforening skal altid følges.

  LISTE OVER DOKUMENTER

  Nedenstående er de mest normale dokumenter, som er relevante at få gennemgået i andelsboligkøb. Der kan naturligvis konkret være andre dokumenter, som også er relevante i den enkelte sag.

  N

  Årsrapport

  N

  Budget

  N

  Seneste års referater

  N

  Bestyrelsens beretning

  N

  Vedtægter

  N

  Husorden

  N

  Eventuel vedligeholdelsesplan

  N

  Overdragelsesaftale

  N

  Nøgletalsskema for boligen

  N

  Vurderingsrapport for individuelle forbedringer og fradrag

  KOM I GANG NU!

  Giv ejendomsmægleren vores kontaktoplysninger med det samme. Så opretter vi automatisk sagen og kontakter dig, når vi modtager dokumenterne inklusiv den underskrevne købsaftale fra mægler.

  Husk, at der skal være advokat- og bankforbehold i købsaftalen, inden du underskriver.

  Frederiksberg Boligadvokater

  Telefon: 31 10 08 10

  Mailadresse: info@fb-a.dk

  LÆS ANMELDELSER!