Andelsboligkøb

Advokat til køb af andelsbolig

Hvis du skal købe en andelsbolig – uanset om det er privatsalg eller via en mægler – er det altid en god ide at få kigget det hele igennem af en advokat og få rådgivning til andelsboligkøbet.

Hos Frederiksberg Boligadvokater hjælper vi med juridisk rådgivning og økonomisk gennemgang af andelsboligforeningens forhold og den konkrete overdragelsesaftale. Du får herudover ubegrænset juridisk vejledning og rådgivning af en boligadvokat i købsprocessen, så du er bedst muligt klædt på til dit andelsboligkøb.

Indledende rådgivning til andelsboliger

Du starter med at få vores skriftlige bemærkninger til materialet efter gennemgangen. Herefter taler vi sammen og får afklaret eventuelle spørgsmål.

Hvis du har spørgsmål, inden du opstarter købsprocessen, kan du altid kontakte os for en indledende samtale og rådgivning om dit andelsboligkøb uden beregning. Som din advokat i forbindelse med andelsboligkøb sørger vi altid for en sikker bolighandel.

Priser
Priser
mail

KONTAKT OS

Alle henvendelser besvares i dag.

(Husk at lægge tallene sammen i rubrikken nedenfor, inden du benytter kontaktformularen)

14 + 9 =

Rådgivning fra boligadvokaten vedrørende andelsboligkøb

Vores advokat til andelsboligkøb starter med at modtage handlens dokumenter og opretter sagen.

I henhold til hvidvasklovgivningen skal boligkøber straks indsende kopi sit af billed-id (kørekort eller pas) og sundhedskort til Frederiksberg Boligadvokater. Vi må først ekspedere sagen, når vi har modtaget købers ID.

Start derfor med at indsende kopi af kørekort og sundhedskort til os. Bed eventuelt om at få tilsendt en krypteret mail, hvis du/I ikke selv har mulighed for at sende ID sikkert.

Andelbolig advokatens rådgivning

Boligadvokaten vil nu starte med at gennemgå handlen og sender umiddelbart herefter sine samlede skriftlige bemærkninger til køber pr. e-mail. Der er dag til dag gennemgang i alle boligkøb medmindre andet udmeldes af advokaten til andelsboligen.

Køber og advokaten får herefter sammen afklaret alle udestående spørgsmål vedrørende andelsboligkøbet. Når køber er endeligt afklaret og oplyst i forhold til handlen, sender advokaten en samlet tilbagemelding til mægler, hvis der er mægler på salget. Er det et privat salg, går køber selv videre med overdragelsesaftalen sammen med sælger og administrator.

Når handlen er godkendt, skal købers bank enten stille garanti for købesummen eller alternativt deponere købesummen hos administrator. Betalingsproceduren vil fremgå af overdragelsesaftalen i det konkrete køb.

Overtagelse af andelsboligen

På den aftalte overtagelsesdag får køber overdraget nøglerne til lejligheden af mægleren eller sælgeren. Køber skal gennemgå boligen for fejl og mangler og reklamere overfor sælger og administrator hurtigst muligt efter overtagelsen og typisk inden 14 dage. Overdragelsesproceduren i den konkrete andelsboligforening skal altid følges.

Læs også mere om Frederiksberg Boligadvokater eller anden nyttig information i forbindelse med dit køb af andelsbolig.

Hvad kigger vi på?

I andelsboligkøb er det primært økonomien og forholdene generelt i andelsboligforeningen, som skal gennemgås grundigt. Det kan man se ud af regnskaber og generalforsamlingsreferater m.v. Som din advokat vedrørende andelsboligkøb sørger vi for kompetent rådgivning.

Samtidigt vil der for selve andelsboligen være en vurderingsrapport og ofte både en el- og vvs-rapport, som er relevante af gennemgå.

Normalt har vi som minimum brug for at modtage følgende dokumenter:

5

Årsrapport

5

Budget

5

Seneste års referater

5

Bestyrelsens beretning

5

Vedtægter

5

Husorden

5

Eventuel vedligeholdelsesplan

5

Overdragelsesaftale

5

Nøgletalsskema for boligen

5

Vurderingsrapport for individuelle forbedringer og fradrag

landsdækkende

LANDSDÆKKENDE SERVICE

Frederiksberg Boligadvokater tilbyder rådgivning til andelsboligkøbere i hele Danmark.

Gratis

samtale med advokat vedrørende andelsboligkøb