Udarbejdelse af testamente

2.995,- inkl. moms (Ex. notar kr. 300)

Sådan får du et testamente

Særligt som boligkøber eller boligejer bør du altid overveje, om der er behov for et testamente, hvis du køber eller ejer en bolig eller sommerhus sammen med en anden. Dette skyldes, at man som medejer ikke automatisk arver den andens ejerandel af boligen. Heller ikke selvom man er samlevere og har boet sammen i mange år. Det kan derfor være afgørende for en medejers mulighed for at blive boende i boligen, at vedkommende arver førstafdøde.

Også hvis man er gift og den ene ægtefælle har særbørn, vil et testamente kunne hjælpe en længstlevende ægtefælle i forhold til at blive boende i den fællesbolig. Særbørn skal nemlig som udgangspunkt arve 50 %, hvis der ikke laves et testamente og længstlevende ikke kan sidde i uskiftet bo.

Du/I er altid velkomne til at ringe til os for en gratis indledende samtale om dit/jeres behov.

Advokatrådgivningen inkluderer gennemgang af arvereglerne, økonomi, og jeres formueforhold. Herudover taler vi naturligvis om dine/jeres ønsker til indholdet i testamentet og besvarelse af alle eventuelle spørgsmål.

Når vi har talt sammen om dine/jeres ønsker til testamentet, bliver testamentet efterfølgende udarbejdet og sendt til dig/jer pr. mail eller brev.

Testamentet kan både laves som et fælles testamente med en samlever eller ægtefælle eller for dig som enkeltperson. Prisen er den samme.

Et testamente kan altid ændres eller tilbagekaldes. Hvis der er tale om et fælles testamente, skal/bør begge parter som udgangspunkt være enige om at ændre testamentet.

Testamentet underskrives og registreres hos notaren.

Stort set alle benytter muligheden for at få testamentet registreret hos notaren. Retten opretter en elektronisk kopi, som skifteretten har adgang til, så testamentet ikke kan blive væk. Man kan dog også underskrive testamentet med vitterlighedsvidner i stedet for. Begge dele er formelt gyldigt.

Vi giver dig/jer vejledning til, hvorledes du/I kontakter nærmeste notar i dit/jeres område og får bestilt tid.

Sådan får du en fremtidsfuldmagt

Udover testamenter kan vi også tilbyde hjælp til udarbejdelse og registrering af fremtidsfuldmagter. Det koster kr. 1.995 inkl. moms + kr. 300 til notar.

Med en fremtidsfuldmagt kan du bestemme, hvem som skal varetage dine økonomiske og personlige forhold, såfremt du i fremtiden skulle blive ude af stand til at varetage dine egne tarv. Fx på grund af sygdom og mentale eller psykiske lidelser.

Kontaktformular

Du er velkommen til at sende os en besked

  Du er velkommen til at sende os en besked

  Navn

  Telefon

  E-mail

  Din besked

  Når du kontakter Frederiksberg Boligadvokater, behandler vi de indtastede personoplysninger. Læs mere i vores persondatapolitik

  Gratis samtale med advokat

  Øvrige ydelser

  Arv og testamente

  Frederiksberg Boligadvokater yder rådgivning om arv og testamente og hjælper med udarbejdelse af testamente, ægtepagt og eventuelle andre dokumenter, så dit/jeres ønsker til fordeling af aktiverne ved død eller skilsmisse bliver sikret i praksis. Vi udarbejder testamenter for alle og ikke kun i forbindelse med boligkøb